Hoofdinhoud

23-08-2020

Door de coronacrisis is de situatie in Zuid-Afrika slechter dan ooit. De gevolgen van deze pandemie zijn immens. Miljoenen kinderen vallen dagelijks huilend van de honger in slaap. Met gevaar voor eigen leven gaan de MAMAS de sloppenwijken in om kinderen die in extreme armoede leven te helpen. Zonder veilige mondkapjes is de kans groot dat zij besmet raken met het coronavirus.

Gelukkig zijn er de MAMAS, zoals MAMA Beatie. Zij kan haar kinderen niet in de steek laten en gaat dagelijks op pad om kinderen als de zevenjarige Jabu en zijn gezin te helpen. Maar MAMA Beatie is bang, bang om het coronavirus op te lopen. Ze voelt zich extra weerloos dankzij haar onveilige, zelf gefabriceerde mondkapje.

Herbruikbaar mondkapje

Deze herbruikbare mondkapjes worden in Zuid-Afrika gemaakt door vrouwen die leven in extreme armoede. U draagt met uw donatie dus ook bij aan het verbeteren van hun leefomstandigheden.

De duurzame mondkapjes worden op meerdere locaties in Zuid-Afrika gemaakt. Bij het Refugee Children’s Project in Johannesburg worden de mondkapjes genaaid door vluchtelingen uit Congo en Zimbabwe. Omdat ze als vluchteling niet over de juiste papieren beschikken, hebben de vrouwen bijvoorbeeld geen recht op kinderbijslag. Met dit werk verdienen deze vrouwen toch een klein inkomen.