MAMA Tahiyya geeft te vondeling gelegde baby’s liefde in overvloed. MAMA Claudia groeide zelf op in extreme armoede. MAMA Enfildah laat gevluchte kinderen zien dat zij niet alleen zijn. En MAMA Genevea staat klaar voor een knuffel. Altijd. Dit, en nog zoveel meer, noemen wij MAMA POWER. Wij zetten de MAMAS en PAPAS met hún MAMA POWER in het zonnetje. Want dat verdienen ze!

MAMA Claudia

MAMA Claudia is zelf in extreme armoede opgegroeid. Op 12-jarige leeftijd overleed haar moeder, daardoor stonden zij en haar zusjes er helemaal alleen voor. MAMA Beatie van NorSA veranderde hun levens. Dankzij de MAMAS konden de meisjes weer kind zijn. En nu? Nu werkt Claudia zelf bij NorSA. Als MAMA geeft zij andere kinderen een eerlijke kans.

MAMA Beatie

MAMA Beatie en project NorSa? Die twee horen bij elkaar. MAMA Beatie is de wijze MAMA, die elke dag opnieuw haar moederliefde geeft aan kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika. Al verschillende generaties groeiden op onder haar vleugels, waaronder MAMA Claudia.

MAMA Sue

Wie zich afvraagt wat ‘empowerment’ is, moet een dagje met MAMA Sue meelopen. Zij weet kinderen als geen ander in hun kracht te zetten. Het mooiste? ‘Haar’ hele team bestaat uit mensen die onder haar vleugels zijn opgegroeid.

PAPA Keni

PAPA Keni brengt hoop in het project Children Of The Dawn. De coronatijd hakte er flink in en zette het programma van COTD op zijn kop. PAPA Keni zorgt voor nieuw leven met zijn positieve energie.

MAMA Happiness

MAMA Happiness laat zich niet snel afschrikken door opstandige kleuters of lastige pubers. Deze powervrouw is een ster in opvoeden en zorgt dag in dag uit voor kwetsbare kinderen bij project Rearabilwe. Zij geeft hen weer toekomstperspectief.

Sister Francis

Sister Francis staat erom bekend dat zij niet oordeelt. Nooit. Zij werkt in het bovenste noorden van Zuid-Afrika, waar veel extreem getraumatiseerde vluchtelingen aankomen na een levensgevaarlijke reis. Het maakt niet uit waar deze gezinnen vandaan komen, Sister Francis houdt hun hand vast. Zij helpt om het leven weer op de rit te krijgen.

MAMA Ingrid

Judo. Dankzij judoka MAMA Ingrid is dit al jaren een belangrijk onderdeel van project Inspire. Haar doel? De kinderen meegeven wat zij zelf heeft geleerd van judo: geloven in jezelf en de kracht verzamelen om te ontsnappen uit de gevangenis van armoede.

PAPA Roger

PAPA Roger is een beer van een vent. Zijn lengte van bijna twee meter in combinatie met zijn grote lach zorgt voor maar één ding: je wil in zijn armen kruipen. Bij PAPA Roger voelen kinderen zich veilig. Deze PAPA straalt bescherming uit.

MAMA Nandipha

MAMA Nandipha is een organisatietalent. Een voorbeeld? Het bezoek van Medical Checks for Children vorig jaar. Een initiatief waarbij Nederlandse artsen onze projecten bezoeken om de gezondheid van kids te screenen. MAMA Nandipha heeft dit toen van A tot Z geregeld.

PAPA Burt

‘Om ze te kunnen begrijpen, moet je de taal spreken’, zegt PAPA Burt. Een PAPA met een bijzonder talent: hij weet kinderen uit gewelddadige straatbendes te halen. Hij gaat het gesprek aan met bendeleiders. Angst komt niet in zijn woordenboek voor.

MAMA Roché

MAMA Roché verspreid haar MAMA POWER in de opvang van project Elkana. Het is de veilige plek waar meisjes tijdelijk verblijven om op adem te komen na een extreem traumatische periode. MAMA Roché neemt deze meisjes onder haar vleugels en is er voor ze tijdens alle moeilijke fases, van dichtslaan tot woede.

MAMA Lorna

MAMA Lorna gaat bijna met pensioen, maar één ding is zeker: zij zal altijd blijven vechten voor ‘haar’ kinderen. Een vrouw die wij omschrijven als ‘MAMA pur sang’. Ze accepteert geen nee als antwoord, draait elk dubbeltje om en heeft een ijzersterke visie.

MAMA Tahiyya

MAMA Tahiyya neemt te vondeling gelegde baby’s onder haar vleugels. Baby’s zo jong en toch al zo getekend, gevonden langs de weg of op de vuilnisbelt. MAMA Tahiyya laat hen de goede kant van de mensheid zien. Ze krijgen eten, zorg en heel veel liefde. En zo weer een kans op een toekomst.

MAMA Tia

MAMA Tia is de oudste en misschien wel de liefste MAMA van het land. Samen met haar dochter, MAMA Louise, runt zij project Thamsanqa. Een veilige plek voor de allerkleinsten, om voor hen een weg te vinden uit de barre armoede. MAMA Tia vindt elk kindje in het programma even lief en mooi.

MAMA Nomzamo

MAMA Nomzamo: als je het hebt over een echte doorzetter… Een MAMA die blijft strijden, ook als alle wind tegenzit. Ondanks haar leeftijd is ze niet bang om aan te pakken. MAMA Nomzamo is dan ook de grondlegger van project Duncan Village. In een wereld van werkloosheid, aids, drugs, geweld en misbruik is haar project een haven van hoop. Door haar MAMA POWER kunnen ontelbaar veel kinderen weer onbezorgd kind zijn.

MAMA Rosy

Als MAMA Rosy tijd met de kinderen doorbrengt, gebeurt er iets bijzonders. Lachen mag, huilen mag. De onbevangenheid en het plezier stralen er vanaf. MAMA Rosy weet ervoor te zorgen dat project Siyakha Iszwe voelt als een familie, waarin groepsknuffels vaste prik zijn.

MAMA Nomcebo

MAMA Nomcebo is een social worker die sterk opkomt voor de belangen van alle kinderen. Zelfs als dat leidt tot flinke discussies met anderen. De kinderen al-tijd op de eerste plek zetten, wat een fantastische MAMA POWER.

MAMA Kea

MAMA Kea is een van de toppers binnen het PowerGirls-programma van Siyakha Isizwe. Zij kan zich ongelofelijk goed inleven in de wereld van deze jonge meiden. Ze staat naast hen als een grote zus. De meiden zien MAMA Kea niet alleen als wijs, beschermend en vertrouwd, maar vinden haar ook heel gezellig.

PAPA Sam

De MAMA POWER van PAPA Sam is ongetwijfeld zijn talent voor het maken van impact. Bijzonder hoe hij als directeur van Kids Haven tijd maakt om alle kinderen te leren kennen. Bijvoorbeeld door één keer per maand pizza te eten met de nieuwe straatkindjes. Zo weet hij niet alleen van het reilen en zeilen van Kids Haven, maar weet hij ook voor wié hij het doet.

MAMA Hanna

MAMA Hanna maakt écht het verschil. Dankzij haar zelfgebouwde constructie met een pop en plastic fles, begrijpen vrouwen wat de gevolgen zijn van alcohol drinken tijdens de zwangerschap. Dit wordt nu door MAMAS uit het hele land gebruikt. En hiermee heeft MAMA Hanna ervoor gezorgd dat in haar omgeving geen enkel kind meer wordt geboren met Foetaal Alcohol Syndroom (FAS).

PAPA S’peshile

Rust en kalmte: belangrijke kernwoorden bij project Woza Moya. Dé plek waar PAPA S’peshile, die zelf in de community is opgegroeid, zijn MAMA POWER elke dag succesvol inzet. PAPA S’pe kan namelijk luisteren als de beste en is daardoor een veilige haven voor veel kwetsbare kinderen.