Speciaal voor de bovenbouw van de basisschool heeft Kinderfonds MAMAS een lespakket samengesteld over Zuid-Afrika. Kinderen leren meer over dit mooie land en de geschiedenis, maar ook over armoede en de gevolgen hiervan voor kinderen. Het lespakket geeft kinderen inzicht in de ongelijkheid in de wereld en leidt tot mooie gesprekken in de klas.

Vijf lessen

In vijf lessen leren kinderen alles over het land Zuid-Afrika, de apartheid, Nelson Mandela, leeftijdsgenootjes in Zuid-Afrika en Kinderfonds MAMAS. Na elke les zijn er leuke vragen en opdrachten die individueel of klassikaal door de kinderen gedaan kunnen worden. 

Doe mee!

Ervaring juf Femke-Marije van de Oudvaart

Juf Femke-Marije maakte gebruik van het lespakket in groep 6 van basisschool de Oudvaart in Sneek: “Ik vind het belangrijk dat de kinderen leren dat het leven niet overal zo goed is als in Nederland. Het lespakket van Kinderfonds MAMAS maakte het me makkelijk hier in de klas aandacht aan te besteden. Ik ben zelf al meerdere keren in Afrika geweest en wil mijn leerlingen graag iets meegeven over andere landen.”

De grote verschillen van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land met grote verschillen en tegenstrijdigheden. Lees meer over het werk van de MAMAS en waarom ze zo hard nodig zijn.