Denkt u erover Kinderfonds MAMAS op te nemen in uw testament? Dat waarderen we enorm. Door (een deel van) uw erfenis na te laten aan Kinderfonds MAMAS, redt u de levens van vele kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika. Kinderen die zonder hulp kansloos zijn en blijven. We vertellen u graag meer over de impact van uw nalatenschap en hoe dit in zijn werk gaat.

Lange adem en trouw

De MAMAS lopen met de kinderen mee, vanaf het moment dat zij een project binnenlopen totdat zij geleerd hebben op eigen benen te staan. Hulp aan kansarme kinderen is dan ook altijd een kwestie van lange adem en trouw. Giften uit nalatenschappen zijn van onschatbare waarde voor de MAMAS om hun kinderen juist die jarenlange zorg te kunnen beloven. 

Groot effect

 De dagelijkse zorg en aandacht van de MAMAS veranderen levens! Dankzij de MAMAS zijn kinderen gezond, gaan zij naar school en hebben ze meer kans op een goede baan. Deze kinderen doorbreken de negatieve spiraal van armoede en bouwen aan een positieve toekomst. Dit heeft later ook effect op hun eigen kinderen. Zo werkt uw gift nog generaties lang door.  

Hoe werkt nalaten?

Als u wilt nalaten aan Kinderfonds MAMAS, dan kan dat op twee manieren.

  1. U kunt ons begunstigen met een legaat. Dat is meestal een vast geldbedrag, maar kan ook een waardevol schilderij of een effectenportefeuille zijn.
  2. U kunt Kinderfonds MAMAS ook (mede-)erfgenaam maken. Naast uw eventuele familie en/of vrienden ontvangen wij dan een percentage van uw totale nalatenschap.

De voorkant van de brochure Nalatenschappen van Kinderfonds MAMAS

Meer weten over nalaten aan Kinderfonds MAMAS?

De brochure ‘Uw nalatenschap, een toekomst voor Thandi’ kunt u gratis en vrijblijvend aanvragen. In de brochure leest u hoe belangrijk uw steun is voor de MAMAS en welke mogelijkheden er zijn om Kinderfonds MAMAS op te nemen in uw testament.

Elke euro naar de kinderen

Wanneer u geld nalaat aan een goed doel, betaalt u hier geen belasting over. Goede doelen, zoals Kinderfonds MAMAS, zijn vrijgesteld van erfbelasting zolang zij zijn aangemerkt als een ANBI. Uw nalatenschap aan Kinderfonds MAMAS komt dus volledig ten goede aan de kinderen van Zuid-Afrika. 

Meisjes een betere toekomst geven

Een nalatenschap kan het leven van honderden kinderen ingrijpend veranderen. Mevrouw Van Oudheusden (74) vindt het belangrijk dat jonge meisjes uit de sloppenwijken een kans krijgen op een betere toekomst en heeft Kinderfonds MAMAS daarom opgenomen in haar testament. “Tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika zag ik de uitgedoofde blik in de ogen van een meisje. Het raakt me enorm als ik hoor dat meisjes hun school niet afmaken. Ze moeten leren voor zichzelf op te komen en eigen keuzes te maken. De MAMAS maken het verschil in hun leven door seksuele voorlichting te geven, of huiswerkbegeleiding, zodat ze later een vak kunnen leren. Zo krijgen deze meisjes de regie over hun eigen leven terug. ”

Steun de MAMAS

Overweegt u om na te laten aan de MAMAS en wilt u graag persoonlijk contact? Wij nemen graag de tijd om samen te kijken naar uw wensen en de verschillende mogelijkheden. Neem gerust contact op met onze collega Sharon Campman, Relatiemanager Bijzondere Giften via 035–5395987 of stuur een e-mail.