Al meer dan twintig jaar steunt de Nationale Postcode Loterij het werk van de MAMAS. Sinds de oprichting in 1999 ontvangen we ieder jaar opnieuw een cheque ter waarde van €500.000 van de loterij. De samenwerking met de Postcode Loterij is onmisbaar voor een klein fonds als Kinderfonds MAMAS.

Dank aan de loterij

De Nationale Postcode Loterij besteedt minimaal 40 procent van alle inkomsten aan organisaties die de wereld beter maken. Kinderfonds MAMAS is één van de vele dankbare beneficiënten. Eind 2019 verlengde de Nationale Postcode Loterij de samenwerking opnieuw met vijf jaar. 

Kinderfonds MAMAS heeft van 2000 tot 2022 in totaal 15 miljoen euro ontvangen. Zonder de Postcode Loterij als loyale partner zou Kinderfonds MAMAS nooit gegroeid zijn tot de organisatie dat het vandaag is. Voor de resultaten van het fonds is de steun van de loterij van doorslaggevende betekenis geweest. 

Vrije besteding

Uniek is dat de loterij ons vrijlaat in de beslissing hoe de bijdrage het beste kan worden besteed, zolang MAMAS achteraf maar kan aantonen dat het góed besteed is. Dit betekent dat Kinderfonds MAMAS met de support van de loterij vrijwel het overgrote deel van de kosten voor de eigen organisatie en fondsenwerving kan dekken. De bijdragen van donateurs kan daardoor bijna geheel aan de doelstelling worden besteed.

Over de loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,5 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Door een lot te kopen, steunen deelnemers tegelijk het goede doel. De helft van de lotprijs is namelijk bestemd voor 99 organisaties die zich inzetten voor mens en natuur. De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).

Meer lezen of meespelen?

Lees meer over steunen via de Nationale Postcode Loterij, of speel direct mee.