Hoofdinhoud

11-02-2024

Wilt u een geweldig voorbeeld zien van hoe we samen écht het verschil kunnen maken? Op zaterdag 10 februari zond SBS6 een extra bijzondere uitzending van De Grote Tuinverbouwing uit. Tuinexpert Ivo Putman en Kinderfonds MAMAS ambassadeur Robèrt van Beckhoven reisden naar Zuid-Afrika, waar zij in één dag een vuilnisbelt omtoverden tot een gezonde moestuin.

Siya en Sine groeien op in extreme armoede
Het leven is hard in de sloppenwijk Duncan Village, zeker voor de broertjes Siya en Sine. Hun vader is al jaren geleden vertrokken en sinds de dood van hun moeder zorgt Siya voor zijn kleine broertje. Dat valt niet mee: door een ongeluk kan Siya zijn rechterarm nauwelijks gebruiken, dus veel soorten werk kan hij niet doen. Hoe kom je dan aan geld voor eten?

Gelukkig zijn er de MAMAS
De MAMAS zorgden ervoor dat Sine naar school kan gaan en dat Siya passend werk kreeg. De broertjes hadden nog een grote wens: een moestuin waar ze zelf verse groenten kunnen verbouwen. Om gezond te kunnen eten. En misschien ook wat groenten te kunnen verkopen. Maar hoe maak je zo’n tuin, zeker als je naast een vuilnisbelt woont? Ivo, Robèrt en de MAMAS weten daar wel een antwoord op. Iedereen helpt mee en natuurlijk bakt Robèrt voor alle harde werkers een heerlijk Zuid-Afrikaans stoombroodje.

Bekijk deze speciale uitzending van De Grote Tuinverbouwing bij de MAMAS van Duncan Village in Zuid-Afrika!