Klein maar fijn, dat is het team van Kinderfonds MAMAS in Nederland. Onze tien medewerkers zijn gedreven om de MAMAS aan de ene en de donateurs aan de andere kant zo goed mogelijk te ondersteunen. Onze country representative vult dit team vanuit Zuid-Afrika aan. Daarnaast zetten onze vijf bestuursleden zich gepassioneerd en vrijwillig voor het fonds in.

Bestuur

Voorzitter Ellen Nauta
Ellen Nauta

Voorzitter

“In Zuid-Afrika hebben veel kinderen helemaal niets. De MAMAS weten als geen ander hoe zij deze allerarmste kinderen moeten helpen. Onze rol is bescheiden. Het échte werk gebeurt daar, door krachtige vrouwen met ontzettend veel lef, verantwoordelijkheidsgevoel en vooral: een heel groot hart.”

Penningmeester Frits Brand
Frits Brand

Penningmeester

“Kinderen kiezen niet waar ze geboren worden. Zij zijn kwetsbaar en onbevangen. Ze verdienen allemaal een onbezorgde jeugd met geborgenheid en veiligheid, want dat geeft een gezonde basis. Kinderfonds MAMAS helpt daarbij. Niet met woorden, maar met daden!”

Bestuurslid Ines van Dijk
Ines van Dijk

Bestuurslid

“Een zorgeloze jeugd is niet ieder kind gegund, terwijl juist die eerste jaren zo vormend zijn. Vanuit het besef dat ik dit wel heb gehad, steun ik de MAMAS van harte. Zodat meer kinderen meekrijgen wat wij veelal vanzelfsprekend achten. De eerste levensbehoeften of een lach, dat is onbetaalbaar!”

Bestuurslid Geertjan Overbeek
Geertjan Overbeek

Bestuurslid

“Ik geloof erg in de aanpak van Kinderfonds MAMAS. Vanuit mijn pedagogische achtergrond onderschrijf ik ook het belang van trouw en een lange adem. Het is voor de ontwikkeling van kinderen heel belangrijk, dat ze gesteund worden totdat ze zelfstandig zijn.”

Erevoorzitter Bas Kardol
Bas Kardol

Erevoorzitter en oprichter

“Kinderfonds MAMAS maakt het verschil voor vele kinderen die zonder hulp geen kans hebben. De uitdaging is groot, maar die gaan wij graag aan. Ik ben trots op de toewijding waarmee zoveel mensen zich inzetten. Donateurs, staf en bestuur hier, maar vooral ook onze MAMAS daar. Zij zijn de echte helden!”

Team

Directeur Joep Verboeket
Joep Verboeket

Directeur

“Voor de gezonde ontwikkeling van een kind is liefdevolle zorg, aandacht en wederzijds vertrouwen nodig. De MAMAS geven dit dagelijks aan de meest kansarme kinderen in Zuid-Afrika. Deze Beweging van Hoop verandert Zuid-Afrika van onderaf.”

Marita Pruijser

Project Portfolio Manager

“In een land waar kansen zó oneerlijk verdeeld zijn als in Zuid-Afrika, is een basis van liefde, aandacht en veiligheid van levensbelang. De MAMAS geven dat dagelijks aan duizenden kinderen. Zij inspireren mij om hen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun werk.”

Brigitte Smits

Office & Secretariaat

“Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Maar wat als het leven je als kind in Zuid-Afrika niet toelacht? Ieder kind moet elke dag minstens één goede reden hebben om wel te kunnen lachen. Dat is mijn drijfveer!”

Portretfoto van Patrick van Ahee
Patrick van Ahee

Financiën & Rapportages

“Welvaart geeft niet per se welzijn. Gelukkig zijn, is voor mij zorg en aandacht hebben voor anderen en de natuur. Kinderfonds MAMAS helpt de kwetsbaarste kinderen van Zuid-Afrika. Ik ben dan ook trots en blij om hieraan bij te dragen!”

Fenna Visser
Fenna Visser

Project Secretariaat

“Als kind had ik het voorrecht in liefde en veiligheid op te groeien. Als volwassene heb ik het voorrecht bij een organisatie te kunnen werken die zich inzet voor kinderen voor wie een veilige omgeving niet vanzelfsprekend is.”

Sharon Campman

Manager Bijzondere Relaties

“Alle kinderen hebben recht op scholing, een gezonde maaltijd en liefde. De bevlogenheid, passie en positiviteit waarmee de MAMAS kwetsbare kinderen onder hun hoede nemen, inspireert mij enorm. Door de MAMAS kunnen deze kinderen weer dromen over hun toekomst.”

Saskia van Wijngaarden

Manager Marketing & Fondsenwerving

“De plek waar de wieg staat zou niet moeten bepalen in hoeverre een kind kans heeft op een veilig leven, vol met liefde, plezier en aandacht. Met mijn werk bij Kinderfonds MAMAS hoop ik impact te maken, voor de kinderen in Zuid-Afrika. Helpt u mee?”

Paola Verouden

Communicatie & PR

“De MAMAS zijn stuk voor stuk geweldige vrouwen die zélf in actie komen om kwetsbare Zuid-Afrikaanse kinderen dagelijkse zorg en veel liefde te geven. Het zijn dromers en doeners. En die ondersteun ik van harte.”  

Rianne de Frankrijker

Jr. Data Analist

“Wat Kinderfonds MAMAS bijzonder maakt, is dat de MAMAS zélf bepalen wat er lokaal nodig is. Dankzij de MAMAS kunnen kinderen zorgeloos opgroeien in een liefdevolle omgeving. De MAMAS staan altijd klaar voor de kinderen. Laten wij ook altijd klaarstaan voor de MAMAS!”

Marcelle Warringa

Office & Secretariaat

“De MAMAS zijn uniek. Ik heb respect voor hun gedrevenheid. Zij geven Zuid-Afrikaanse kinderen een kans op een toekomst. Daarom zet ik mij graag in voor de MAMAS want alleen samen kunnen we nog meer écht van betekenis zijn.”

Sylvia Luneta
Sylvia Mwila

Country Representative Zuid-Afrika

“Tijdens de projectbezoeken zie ik steeds weer wat een verschil de MAMAS maken! Ik ontmoet duizenden kinderen die nu weer toekomst hebben. Het zien van al die MAMAS en al die kinderen vervult mij met hoop voor ons land!”