Hoofdinhoud

20-07-2021

Als tienjarige speel je buiten spelletjes met je vriendinnetjes en ga je van je zakgeld ijsjes kopen. En natuurlijk doet de Amersfoortse Anaïs dit ook graag, maar deze jongedame heeft een belangrijke missie: anderen helpen. Ze las over verwaarloosde en achtergelaten baby’s in Zuid-Afrika en wilde €3.000,- inzamelen om het project New BeginningZ te steunen. Met dat bedrag kan MAMA Tahiyya een jaar lang voeding, luiers en kleding kopen voor 45 kindjes. En het is Anaïs gelukt!

Een nieuwe start

In grote Zuid-Afrikaanse steden als Pretoria komt het helaas vaker voor: pasgeboren baby’s die te vondeling worden gelegd, met soms vreselijke gevolgen. MAMA Tahiyya trok zich het vreselijke lot van deze baby’s aan en bedacht het ondenkbare: een adoptieluik voor vrouwen die hun kind anoniem willen afstaan. Ook via de politie of maatschappelijk werk komen baby’s of jonge kinderen bij het project terecht.

Deze achtergelaten baby’s en jonge kinderen vinden bij New BeginningZ een nieuw en warm thuis. New BeginningZ zorgt voor de kleintjes en organiseert opvang door pleegouders en adoptie.

Sleutelhanger verkopen

Anaïs, die met haar blonde lange haren op een engeltje lijkt, wilde dit project graag helpen. Inmiddels is ze al een volleerd fondsenwerver. Ze heeft zelfs een eigen website waarop ze informatie plaatst over de projecten die ze wilt steunen. Aan familie, vrienden en bekenden verkoopt Anaïs een zelfontworpen sleutelhanger, of ze vraagt een kleine donatie. Zo wist ze in totaal €3.000,- te werven voor New BeginningZ.

Geld inzamelen

Haar passie om anderen te helpen, is tijdens een safarivakantie in Tanzania ontstaan. “Ik had een paar kleine cadeautjes meegenomen voor de kinderen daar. Ze waren er erg blij mee. Maar onze gids liet zien dat de school nog goede toiletten nodig had, zodat kinderen minder snel ziek worden. Toen ben ik geld hiervoor gaan inzamelen.”   

Anaïs ging vol enthousiasme aan de slag, met de hulp van haar ouders. Ze zit pas in groep 7 van de basisschool, maar ze is al aan haar zesde inzamelproject bezig. “Mijn vriendinnen vinden het cool dat ik dit doe. Ik geef ook wel eens een spreekbeurt in mijn klas als ik geld inzamel voor een project.” Haar stiefmoeder is apetrots. “Ze weet heel goed wat ze wilt.”

Later, als Anaïs groot is, wil ze fotograaf worden of een stichting starten die bijdraagt aan een betere wereld. Nou, Anaïs, dat doe je nu al. Ontzettend bedankt voor je steun aan de baby’s en kinderen die MAMA Tahiyya bij New BeginningZ opvangt. Jij geeft ze een betere start!