Hoofdinhoud

24-10-2020

Een werkdag van een MAMA bestaat uit belangrijke zaken; een warme maaltijd uitdelen, een luier verschonen, een huilend kind troosten. Maar tussen het harde werken door moet er ook af en toe gelachen worden. En gedanst. Daarom doen de kinderen én de MAMAS samen mee aan de Jerusalema challenge. 

Het lied Jerusalema van de Zuid-Afrikaanse dj Master KG is de perfecte zomerhit van 2020. In het gospelnummer, gezongen in het Zulu, wordt God om bescherming gevraagd. ‘Jeruzalem, mijn thuis. Red me en ga met me mee, laat me hier niet achter.’ Het is een liedje dat veel Zuid-Afrikanen hoop geeft en heeft inmiddels de hele wereld veroverd met het bijhorende dansje. 

Deze dansuitdaging gingen sommige MAMAS graag aan. Niet alleen kleine kinderen kunnen immers soepel met de heupen wiegen, zelfs PAPA Sam van Kids Haven kan er wat van. Het is een manier om samen even iets leuks en luchtigs te doen. De economische crisis even vergeten én afleiding zoeken van de hardheid van de township. Voetjes van de vloer en swingen maar. 

De meiden van Kids Haven

De jongens van Kids Haven

Bekijk de originele video van Jerusalema