MAMA Winnie geeft hoop

“Kinderen in de sloppenwijken hier hebben geen eten, geen kleding en slapen op de grond. Hun leven is een gevecht. Elke dag weer.” Zien dat dit nog altijd de dagelijkse realiteit is voor miljoenen kinderen in Zuid-Afrika, is vreselijk voor MAMA Winnie. Want MAMA Winnie was ooit een van hen.

Een keerpunt door de MAMAS

MAMA Winnie verloor haar hele familie. Al sinds zij een klein meisje is, moet zij haar moeder, vader, zus en broertje missen. Opgroeien zonder familie om je heen is zwaar. Jarenlang had zij het gevoel dat niemand in haar geloofde. Totdat zij MAMA Rose een aantal jaar geleden ontmoette: een keerpunt in haar leven.

MAMA Rose geeft de liefde die MAMA Winnie mistte en zorgt voor de lach op haar gezicht. MAMA Winnie heeft haar nieuwe familie gevonden en houdt vast aan wat MAMA Rose haar vertelde: “Je ouders verliezen is niet het einde van de wereld. Vanaf nu zien we het juist als een nieuw begin.” De liefde die zij nu krijgt van de MAMAS, zelfs op latere leeftijd, heeft elk kind nodig. Daarom werkt ook MAMA Winnie nu al twee jaar als een MAMA.

MAMA Winnie blijft bij je

“Ik ben als een leeuwin die mijn kinderen beschermt. Niemand mag meemaken wat ik heb doorstaan”. Alle kinderen gaan op de automatische piloot stralen wanneer zij MAMA Winnie zien. De goedlachse MAMA zit boordevol positieve energie en vindt niets leuker dan samen dansen, zingen en spelen. Zoals elk kind onbezorgd hoort te doen. Daarnaast staat zij, samen met de andere MAMAS, elke dag weer klaar met een gezonde maaltijd en hulp bij schoolwerk. MAMA Winnie belooft de kinderen dat ze bij hun blijft totdat zij écht op eigen benen kunnen staan.

“Natuurlijk heb ik hoop!”, vertelt de MAMA met zonder twijfel met een grote lach. “Je moet altijd hoop houden. Precies dat is wat ik ‘mijn’ kinderen leer.”

MAMAS als Winnie hebben maar 20 cent per dag nodig om een kind als Keni te helpen. Zij zorgen voor eten, onderwijs en heel veel liefdevolle aandacht. Dit doen de MAMAS totdat een kind écht op eigen benen kan staan. De ruim 1.800 MAMAS geven hoop wanneer het leven uitzichtloos is. Dat doen zij inmiddels al voor ruim 77.000 kinderen.

De MAMAS helpen de kinderen. Helpt u de MAMAS? Zo staat niemand er alleen voor.