Onze ambassadeurs

Kinderfonds MAMAS is trots op haar ambassadeurs! Deze bekende Nederlanders hebben Kinderfonds MAMAS in hun hart gesloten. Elk op hun eigen manier zetten zij zich in om de droom van de MAMAS waar te maken: een eerlijke kans voor Zuid-Afrika’s meest kwetsbare kinderen. Ze stellen zich aan u voor.

ambassadeurs

Robèrt van Beckhoven

Het werk van Nederland meest bekende bakker heeft meer raakvlakken met Kinderfonds MAMAS dan je in eerste instantie zou denken. Meester Pattisier en Meester Boulanger Robèrt houdt zich in zijn bakkerij in Oisterwijk dagelijks bezig met voeding als basis. En dit is ook essentieel voor de kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika. Voor veel van deze kinderen is een dagelijkse gezonde maaltijd verre van vanzelfsprekend. De MAMAS brengen daar verandering in, en daar wil Robèrt aan bijdragen.

Robèrt: “Als ambassadeur vind ik het belangrijk het werk van de MAMAS in de spotlight te zetten. Want de hulp die de MAMAS bieden is goud waard. Zonder gezonde voeding is het toekomstperspectief van een kind beperkt. Als er geen ontbijt is, werken ook de hiv-medicijnen niet. Of kan een kind zich op school niet concentreren.”

Robert van Beckhoven

De MAMAS voorzien dagelijks tienduizenden kinderen van vers voedsel. Dat raakt en inspireert me!

Robèrt van Beckhoven

”De MAMAS voorzien dagelijks tienduizenden kinderen van vers voedsel. Dat raakt en inspireert me! In mijn bakkerij heb ik het geluk dat ik van alle gemakken ben voorzien. Maar de MAMAS die we steunen, moeten het vaak met heel weinig middelen zien te redden. Daarmee wordt wat zij neerzetten, nog indrukwekkender.”

Voor Kinderfonds MAMAS maakte Robèrt van Beckhoven een uniek kookboek, samen met de MAMAS en een aantal vrienden: het MAMAS kookboek.

Nance Coolen

Presentatrice Nance is al vele jaren ambassadeur van Kinderfonds MAMAS. Voor een televisieprogramma reisde ze af naar de projecten in Zuid-Afrika en ze was verkocht. De armoede waar kinderen in leven en het werk van de MAMAS maakten diepe indruk. Nance wil niet alleen haar eigen zoon Robin maar nog veel meer mensen bewust maken van hoe oneerlijk het verdeeld is in de wereld, en hoe onschuldige kinderen daar de dupe van zijn.

Nance: “Bij de projecten van Kinderfonds MAMAS raakte het me diep om kinderen in de ogen te kijken en vast te houden die het zo slecht hebben. Zoals de wees Michael. Wat hij het allerliefste wilde, was eten. Zoiets simpels en voor ons zo normaal! Dan schaam ik me dat ik me soms afvraag wat ik nu toch weer moet koken.”

Nance Coolen

De MAMAS laten kinderen weer kind zijn en bieden hen toekomst. Daar zet ik me voor in.

Nance Coolen

”Gelukkig heb ik veel fantastische MAMAS ontmoet, die deze kinderen weer een kans bieden. Prachtige mensen, die hun werk met liefde doen. Wat ik zag, is ongekend: deze vrouwen bieden kinderen echt een toekomst. En het werkt! Want een aantal van de kinderen die ik toen zag, zitten nu op de universiteit. De MAMAS laten kinderen weer kind zijn en bieden hen toekomst. Daar zet ik me voor in.” 

Leona Philippo

Singer-songwriter Leona is natuurlijk vooral bekend als zangeres. Maar ze is ook moeder. En in die rol weet ze als geen ander hoe belangrijk het is om je kind een eerlijke kans te kunnen geven in het leven. Leona presenteerde een paar keer fondsenwervende programma’s van Kinderfonds MAMAS op televisie. Ze bezocht voor dat doel ook een aantal projecten in Zuid-Afrika. Dat maakte diepe indruk.

Leona Philippo

Ik vind dat wij in Nederland niet kunnen achterblijven: we moeten de MAMAS helpen.

Leona Philippo

“Als je geboren wordt in een krottenwijk in Zuid-Afrika ben je eigenlijk kansloos. Het is onvoorstelbaar, maar één miljoen peuters en kleuters gaan daar de tien jaar niet halen als we niets doen. Vaak bedenk ik me dat het ook mijn kleintje had kunnen zijn.”

”De MAMAS doen wat ze kunnen. Maar ze willen nog zoveel méér doen! Ik vind dat wij in Nederland daarom niet kunnen achterblijven en de MAMAS moeten helpen.”

Comité van Aanbeveling

De mensen in ons comité van aanbeveling onderschrijven de belangrijke doelstellingen van Kinderfonds MAMAS. Zij dragen het werk van de MAMAS een warm hart toe en willen zich hier met hun naam aan verbinden.   

Gerrit Zalm
Gerdi Verbeet

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontdek hoe de MAMAS écht het verschil maken in Zuid-Afrika
Aanhef(Vereist)