Hoofdinhoud

29-09-2023

Leven in angst. Leven met honger. Leven zonder vangnet van een liefdevolle familie om je heen. Het is de dagelijkse realiteit voor de 5-jarige Keni en haar oma. Met zijn tweeën proberen zij elke dag te overleven in de schrijnende sloppenwijken van Zuid-Afrika. Waar het water hun golfplaten hutje instroomt als het regent en er zelden meer te eten is dan een wortel en wat aardappelen.

Wassen voor de buurt

Keni was nog maar 2 jaar toen haar moeder haar achterliet bij oma. Sindsdien zijn zij met zijn tweeën. Oma is de enige die Keni heeft. Dit geeft oma grote zorgen, aangezien haar gezondheid elke dag achteruitgaat. “Wie zorgt er voor Keni als ik er niet meer ben?”

Het enige geld dát er binnenkomt, krijgt oma door te wassen voor de hele buurt. Oma werkt zich een slag in de rondte en verdient elke dag nét genoeg om een kleine maaltijd voor hen samen te betalen. Er is honger. Elke dag. Hierdoor heeft de kleine Keni vaak buikpijn en valt zij huilend in slaap.

Dromen komen uit

“Oma, wanneer mag ik naar school?”. Ontelbaar vaak heeft de 5-jarige Keni de vraag gesteld, maar oma kan het haar niet geven. 

Gelukkig vond MAMA Winnie hen. Niemand staat er alleen voor. Ook Keni en oma niet. Een manier van denken die in Zuid-Afrika ‘Ubuntu’ wordt genoemd. Het is wat de MAMAS drijft om op te staan voor de meest kwetsbare kinderen van het land. En ook wat MAMA Winnie drijft om het leven van Keni en oma voorgoed te veranderen. 

MAMA Winnie heeft Keni onder haar vleugels genomen. Sinds MAMA Winnie in het leven van Keni en oma is, ziet elke dag er een stuk rooskleuriger uit. Ze is elke dag bij de MAMAS. Daar krijgt ze te eten, speelt ze met leeftijdsgenootjes én wordt ze geholpen met schoolwerk. Want dankzij de MAMAS kan Keni eindelijk naar school.

De MAMAS hebben maar 20 cent per dag nodig om een kind als Keni te helpen. Zij zorgen voor eten, onderwijs, en heel veel liefdevolle aandacht. Dit doen de MAMAS totdat een kind écht op eigen benen kan staan. De ruim 1.800 MAMAS geven hoop wanneer het leven uitzichtloos is. Dat doen zij inmiddels al voor ruim 77.000 kinderen. 

De MAMAS helpen de kinderen. Helpt u de MAMAS? Zo staat niemand er alleen voor. Dat noemen we Ubuntu.