Hoofdinhoud

16-10-2021

De populaire zanger Stef Bos heeft een bijzonder lied geschreven voor Kinderfonds MAMAS. Het nummer Ons groei saam, geschreven in het Afrikaans, is een prachtige ode aan de MAMAS; krachtige, lokale Zuid-Afrikaanse vrouwen die opstaan voor kinderen in ernstige armoede.

Ons groei saam

Stef Bos woont en werkt deels in Zuid-Afrika en kent het land dus goed. Zuid-Afrika is een land van uitersten; prachtige, ongerepte natuur, schitterende wildparken en straatarme sloppenwijken. Het land is ook hard getroffen door de coronacrisis en de daaropvolgende economische crisis. De kloof tussen arm en rijk is groter geworden.

Inspiratie bij Inspire

Als bijzondere vriend van Kinderfonds MAMAS, bezocht hij het project Inspire van MAMA Ingrid in de Westkaap. Twee derde van de allerarmste kinderen in Zuid-Afrika leeft op het platteland. Een keiharde werkelijkheid. Want als je ongeletterde ouders verslaafd zijn aan alcohol, er geen eten is, je zo afgelegen woont dat geen instantie ooit in de buurt komt, dan ben je als kind volledig aan je lot overgelaten.

Zanger Stef Bos en Mariska

Op de restanten van een olijvenboomgaard heeft MAMA Ingrid een bijzondere plek gemaakt voor kinderen op het buitengewoon arme platteland. Op de Middelpos Farm kunnen zij huiswerk maken en spelen. De kinderen krijgen gezonde voeding en liefde en worden weerbaar dankzij de judolessen van MAMA Ingrid. MAMA Ingrid heeft ook een prachtige moestuin voor de kinderen en moeders in haar programma.

Op bezoek bij MAMA Ingrid

Stef Bos raakte zo ontroerd door het werk van MAMA Ingrid en de kinderen in de moestuin dat hij ter plekke het zaadje plantte voor zijn nummer Ons groei saam. Een prachtige ballade waarin hij een ode brengt aan alle MAMAS, sterke vrouwen, die dagelijks het verschil maken in het leven van zoveel Zuid-Afrikaanse kinderen.

Ons groei saam was te horen tijdens de speciale Tijd voor MAX-uitzending van woensdag 20 oktober die geheel in het teken stond van Kinderfonds MAMAS.

Luister naar Ons groei saam