Hoofdinhoud

14-04-2022

De MAMAS hebben tijdens de coronapandemie duizenden moestuinen aangelegd bij kwetsbare gezinnen thuis. Dankzij de dagelijkse verse groente uit de moestuin hebben kinderen zoals Nandi nu weer energie om te spelen en zich te concentreren in de klas. Helaas zijn door de oorlog in Oekraïne ook de voedselprijzen in Zuid-Afrika geëxplodeerd. Voor een gezin dat moet rondkomen van één euro per dag, is zelfs een bordje pap onbetaalbaar geworden, met ondervoeding tot gevolg. Gelukkig zijn er de MAMAS. Zij willen de komende tijd nog veel meer moestuinen aanleggen om gezinnen te steunen.

Daarom lanceert Kinderfonds MAMAS een nieuwe campagne rondom het aanleggen van moestuinen. Voedselpakketten geven is geen duurzame oplossing en maakt mensen afhankelijk. Door een moestuin te geven, kan een gezin duurzaam in haar eigen voedselvoorziening voorzien. Het overschot kunnen ze verkopen, waardoor ze extra inkomen hebben. Ook krijgen ze zo hun eigenwaarde terug. Een prachtige manier om gezinnen te steunen.

Duurzame oplossing

Joep Verboeket, directeur Kinderfonds MAMAS: “Tijdens de coronacrisis bleek hoe essentieel de lokale moestuinen van de MAMAS zijn. De impact van de moestuin gaat verder dan dagelijkse gezonde voeding. De MAMAS merken dat de moestuinen ook bijdragen aan onderlinge verbondenheid. Het herstelt daarmee het gevoel van onafhankelijkheid en waardigheid. De MAMAS willen de komende tijd nog vele duizenden m² moestuinen aanleggen, zodat kwetsbare gezinnen dagelijks te eten hebben.”

MAMAS kookboek

Voor slechts 7 euro kan een MAMA een moestuin aanleggen, en ontvangt u het prachtige MAMAS kookboek. Dit kookboek bevat recepten van de MAMAS, onze ambassadeur Robèrt van Beckhoven en vrienden als Erik Scherder en Isa Hoes. Het kookboek is volledig gesponsord door alle betrokken partijen.


Kinderfonds MAMAS lanceert de nieuwe campagne rondom het aanleggen van moestuinen op vrijdag 15 april.