Trotse PowerGirls tonen insignes

Powergirls tonen insignes

Zo trots als een pauw zijn deze PowerGirls met hun nieuwe insignes. Als PowerGirls uitblinken in positief gedrag, worden ze daar voor beloond. Ze ontvangen dan een insigne. Deze insignes worden ceremonieel op vaste momenten in het jaar uitgereikt. De speldjes zijn een stimulans voor de meiden, én een waardering van hun inzet. Het geeft een ongelofelijke boost aan het zelfvertrouwen. Ze vertellen graag zelf wat PowerGirls en het ontvangen van een insigne voor ze betekent.

Mamello (11) – Star Uplifting

PowerGirl Mamello (11) toont haar insignes

“Ik hoor al twee jaar bij de Naledi’s (de sterren) en vind het superleuk. PowerGirls is spannend en we gaan ook af en toe ergens naartoe als uitje. De MAMAS hebben me geleerd om positief te zijn en nooit op te geven. Ook niet als iets moeilijk is. Mijn gedrag is ook echt veranderd. Ik gedraag me thuis en op school meer respectvol dan vroeger. Ik heb nu goede manieren. Ik ben echt blij met mijn speldjes.”

Yamina (10) – Duncan Village

PowerGirl Yamina toont haar speldjes

“Hier word je niet uitgelachen. Bij PowerGirls zijn we lief voor elkaar. Laatst hebben we zandtaarten gemaakt, en de groep met de mooiste taart kreeg een prijs. Het ‘entry’-speldje krijg je als je genoeg sessies aanwezig bent geweest. Ik probeer er dus voor te zorgen dat ik er altijd ben. Ik luister goed en gedraag me netjes, want ik wil graag nog véél meer speldjes krijgen.”

Andiswa (15) – Duncan Village

PowerGirl Andiswa toont haar vele insignes

“Dankzij PowerGirls zal ik iemand anders niet veroordelen om zijn of haar overtuigingen of seksuele geaardheid. We worden gestimuleerd om beter ons best te doen en een beter mens te zijn. Maar bij PowerGirls worden we ook echt als familie behandeld. Dat is een fijn gevoel. Zelf thuis gedraag ik me nu verantwoordelijker. Ik ben betrokken, en zoek sneller naar een oplossing voor een probleem. Ik durf nu ook om hulp te vragen aan anderen.”

Thandi (15) – Duncan Village

PowerGirl Thandi laat haar speldjes zien

“Door PowerGirls heb ik geleerd om aardig te zijn tegen anderen, en niet te pesten. Je moet anderen met respect behandelen. Ik zorg voor mijn ‘community’ en raap bijvoorbeeld afval op dat op straat ligt. Ook durf ik nu vaker iets te zeggen in de klas. De wekelijkse sessie zijn leerzaam. Veel onderwerpen waarover we hier praten, behandelen ze niet op school. Dit is echt anders. Ik ben trots op wat ik hier doe en wil nog veel meer insignes krijgen.“