Hoofdinhoud

29-11-2022

“Ik ben Rissi. Ik ben 9 jaar en woon met mijn moeder op een boerderij in Zuid-Afrika. We hebben vaak geen brood en ik heb geen lunch om mee naar school te nemen. Mijn kleren zijn kapot en ik heb geen schooluniform. Daarom word ik op school uitgelachen. Ik heb geen vrienden en moet er vaak om huilen.”

Rissi woont in een vervallen huis op het platteland in de Westkaap. Rissi’s moeder vluchtte van haar gewelddadige man en moest daarbij alles achterlaten. Rissi zag haar moeder geslagen worden. Eenmaal gevlucht, zag ze haar huilen omdat ze geen eten kon kopen. Rissi kwam elke dag in tranen thuis omdat ze gepest werd op school. Voor Rissi’s moeder was dit heel zwaar, omdat zij haar dochter een beter leven gunde. Maar ze was te arm om een uniform voor haar dochter te kunnen kopen.

Onder de vleugels van de MAMAS

Gelukkig was daar MAMA Ingrid die hen onder haar vleugels nam. Ze zorgt voor een dagelijkse maaltijd, liefdevolle aandacht én hulp bij onderwijs, zoals naschoolse opvang. MAMA Ingrid groeide zelf op in armoede op het afgelegen platteland in de Westkaap. Ze weet hoe het voelt om er niet bij te horen. Zij weet dat een schooluniform ervoor kan zorgen dat kinderen naar school blijven gaan. En daarmee een kans hebben op een toekomst.


“Ik wil dierenarts worden”

MAMA Ingrid gaf Rissi een schooluniform. Nu hoort de kleine meid er eindelijk bij. “Ik ga nu graag naar school. Ik heb vrienden en vind het leuk om te leren”, zegt Rissi. “Mijn grootste droom is om dierenarts te worden.”

Steun de MAMAS

De MAMAS ontfermen zich over de meest kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika. Voor maar 20 cent per dag helpen de MAMAS al één kind. Zorgt u dat zij een kind extra onder hun hoede kunnen nemen?