Hoofdinhoud

12-01-2023

Op zondag 22 januari 2023 om 16.00 uur start het tv-programma In the Picture op SBS6, met als aftrap: de MAMAS in Zuid-Afrika. Nance Coolen en Stef Bos gaan gewapend met een fotocamera langs bij meerdere MAMAS.

Ambassadeur Nance Coolen en populaire zanger Stef Bos, bijzondere vriend van Kinderfonds MAMAS, kregen van Kinderfonds MAMAS directeur Joep Verboeket de uitdagende opdracht om een foto-expositie te maken van het werk van de MAMAS: leg MAMA POWER vast.

Op de foto’s laten Nance en Stef zien hoe de MAMAS echt het verschil maken, van geboorte tot eerste baan. De MAMAS zetten alles op alles om de armste kinderen veilig te houden tot zij voor zichzelf kunnen zorgen én een kans maken in het leven. En blijven ook daarna altijd voor ze klaarstaan. In de uitzending doen Nance en Stef hun best om dat te vangen in mooie foto’s.

Stef Bos woont en werkt deels in Zuid-Afrika en kent het land dus goed. Anderhalf jaar geleden raakte hij zo ontroerd door het werk van MAMA Ingrid en de kinderen in de moestuin dat hij ter plekke het zaadje plantte voor zijn nummer “Ons groei saam”. Een prachtige ballade waarin hij een ode brengt aan alle MAMAS, sterke vrouwen, die dagelijks het verschil maken in het leven van zoveel kinderen. We kunnen vast verklappen dat ook MAMA Ingrid in de uitzending van In The Picture te zien is.


Stef en Nance worden ook begeleid door MAMA Claudia en MAMA Geneva en worden meteen met de neus op de feiten gedrukt in de township. Overal ligt vuil en er is veel armoede en honger. MAMA Claudia weet als geen ander hoe belangrijk MAMA POWER is. Zij groeide zelf namelijk ook op in armoede. Na het overlijden van haar moeder kwam de zorg voor haar zusje bij haar te liggen. De liefde en zorg van de MAMAS veranderden haar leven, als MAMA geeft ze dat nu zelf door aan de meest kwetsbare kinderen.

Het tv-programma In the Picture van SBS6 start goed: de aftrap is met de MAMAS op zondag 22 januari 2023 om 16.00 uur. De herhaling van deze aflevering vindt plaats op zaterdag 28 januari om 11.00 uur. Kijkt u ook?