“Bij MAMA Ingrid zijn we veilig”

“Ik ben Maria. Mijn dochter Rissi is 9 jaar. Ze kwam iedere dag huilend uit school, omdat ze werd gepest en buitengesloten. Door haar oude, kapotte kleren hoorde ze er niet bij. Gelukkig heeft MAMA Ingrid ons onder haar vleugels genomen. Ze gaf ons een bed om in te slapen, eten en hoop. Voor Rissi regelde ze een schooluniform. Nu gaat Rissi naar school en kan ze haar dromen waarmaken.”

Maria is 38 jaar. Ze woont samen met Rissi op een boerderij, vlakbij project Inspire van MAMA Ingrid. Ze heeft een zwaar leven achter de rug. “Toen ik kind was, sliep ik op de vloer. Ik moest alle huishoudelijke klussen doen en niemand keek naar me om. Ik had geen moeder die voor me zorgde.”

Voor Rissi wilde Maria een beter leven. Maar Maria werd mishandeld door haar man. “Hij was gewelddadig. Ik vreesde voor mijn leven. Ik vond het verschrikkelijk om mijn familie achter te laten, maar ik moest weggaan om Rissi een beter leven te geven. Zij verdiende het niet haar moeder mishandeld en vernederd te zien worden. Ze was nog zo klein.” Maria vertrok met haar dochter, maar had niet genoeg geld om haar te eten te geven. “Dat deed zo ontzettend veel pijn.”

“Ze moest heel hard huilen”

Rissi ging naar school, maar kwam iedere dag huilend thuis. “Ze voelde zich niet goed genoeg, ze had geen vrienden en voelde zich alleen. Ik zei haar dat ze vol moest houden, dat we een oplossing zouden vinden. Maar ze realiseerde zich maar al te goed dat ze er niet uitzag zoals de andere kinderen. Ze werd buitengesloten en wilde niet meer naar school. Het was pijnlijk om haar toch weer iedere dag naar school te moeten sturen, terwijl ik wist dat daar niemand met haar wilde spelen. Geen enkel kind zou zich zo moeten voelen.”

“Ik heb haar gesmeekt te blijven gaan en te blijven leren. Hoe kapot haar kleren ook waren, hoe rommelig haar haren ook zaten. Ik wil dat ze hard werkt en studeert, zodat ze een goede baan kan krijgen. Want ik heb mijn dromen niet waar kunnen maken. Ik kreeg die kans niet. Mijn grootste droom voor Rissi is dat ze iets wordt in het leven.”

“Hier zijn we veilig”

Toen ik naar de boerderij ging met Rissi, veranderde ons leven. MAMA Ingrid nam ons onder haar vleugels. Nu zijn we veilig. Toen Rissi haar eerste uniform van MAMA Ingrid kreeg, maakte mijn hart een sprongetje. Ze rende meteen naar MAMA Ingrid toen ze goede cijfers had gehaald. Ze doet het zo goed op school. Ze hoort er eindelijk bij en dat maakt me zo gelukkig.” 

“Mama Ingrid geeft ons hoop”

“Ik ben bij MAMA Ingrid gaan werken met kinderen, omdat ik iets wil doen waarmee ik verschil kan maken. Het is zo fijn om iets te hebben waar ik in geloof en dat met anderen te delen. Mensen zorgden voor ons en nu kunnen wij voor hen zorgen. MAMA Ingrid is een inspiratie voor me en helpt me een goede moeder te zijn voor Rissi. Als MAMA Ingrid niet in ons leven was gekomen, zou ik niet weten waar we nu waren. Ze wil dat we het goed doen in het leven en dat geeft me hoop. MAMA Ingrid betekent de wereld voor me.”

“Rissi vindt het heerlijk om er netjes uit te zien op school. Ze is trots en heeft zelfvertrouwen. Zo zie je hoe een uniform een leven kan veranderen. Ik ben zo trots op haar. Nu kan ze werken aan een betere toekomst voor zichzelf.”