Hoofdinhoud

18-05-2022

In de armoede van Zuid-Afrika zijn ook de jongens kwetsbaar. Bijna 60% van de kinderen groeit op zonder vaderfiguur die hen beschermt of richting geeft. Veel mannen zijn werkloos en vluchten in drugs of alcohol, anderen dealen zelf. In alle uitzichtloosheid en zonder mannelijke rolmodellen is de kans groot dat jongens in de criminaliteit belanden. Dat baart de MAMAS én PAPAS al langer zorgen.

De MAMAS zien de impact die het prachtige PowerGirls-programma heeft op kwetsbare meisjes. De PowerGirls groeien in zelfvertrouwen en doen goed hun best op school. Die gedragsverandering gunnen ze de jongens ook. “Jongens hebben mannen nodig die het goede voorbeeld geven, die eerlijk zijn en verantwoordelijkheid nemen,” zegt PAPA Burt van Ubuntu4All. “Een bendeleven leidt alleen maar tot meer ellende. Het alternatief dat wij hen bieden is zoveel beter en mooier.” 

Begeleiding van jongens

Daarom is het Boys Program gestart. In dit programma ondersteunen sterke Zuid-Afrikaanse PAPAS jongens tussen de 8 en 20 jaar. In wekelijkse sessies gaan ze aan de slag met belangrijke thema’s en ontwikkelen ze zich tot verantwoordelijke, zelfbewuste jonge mannen die ondanks verleidingen op het rechte pad blijven.

Aan de eerste pilot doen in totaal 643 jongens mee in 16 verschillende projecten.