Hoofdinhoud

14-12-2021

Wist u dat u aanzienlijk meer kunt doneren zonder dat het u iets extra’s kost? Via een periodieke schenking betaalt de Belastingdienst dan als het ware mee om Zuid-Afrikaanse kinderen uit extreme armoede te halen. Hoe mooi is dat?

Met een schenkingsovereenkomst kunt u uw donatie aan Kinderfonds MAMAS aftrekken voor uw inkomstenbelasting. De belastingdienst betaalt dan een deel van uw gift terug. Een voordelige manier van schenken dus! Het enige dat ervoor nodig is, is een overeenkomst voor een periode van minimaal vijf jaar.

Voordelen schenkingsovereenkomst

Het voordeel van belastingvrij schenken kan zich op twee manier ‘uitbetalen’:
A. U geeft hetzelfde voor minder geld. U schenkt het bedrag dat u al doneert en krijgt hier na uw aangifte inkomstenbelasting een deel van terug.
B. U geeft meer voor hetzelfde geld. U schenkt uw belastingvoordeel mee. Onder de streep bent u hetzelfde bedrag kwijt, maar Kinderfonds MAMAS ontvangt meer geld en kan dus meer kinderen helpen.

Eenvoudig geregeld

Een schenkingsovereenkomst is makkelijk te regelen.

  1. Download de overeenkomst en bereken online uw belastingvoordeel.
  2. Bepaal het bedrag dat u voor minimaal vijf jaar toezegt.
  3. Vul de overeenkomst in en stuur het naar ons terug.

Het leven van kinderen ingrijpend veranderen met aandacht en liefde. Dat is wat het werk van de MAMAS zo uniek maakt. Inkomsten zijn onmisbaar om deze én toekomstige kinderen continuïteit te kunnen bieden.

Professor dr. Erik Scherder