Hoofdinhoud

15-11-2021

Kinderfonds MAMAS heeft de samenwerking met Greater Rape Intervention Program (GRIP) in Nelspruit hervat. GRIP biedt concrete hulp aan kinderen, jongeren en vrouwen die het slachtoffer zijn van seksueel misbruik en huiselijk geweld. De ‘survivors’, zoals GRIP hen noemt, worden medisch onderzocht, krijgen psychologische zorg en worden begeleid bij het moeilijke proces van aangifte doen en de eventuele gang naar de rechtbank.

Veel seksueel geweld

Een speciaal trauma kit voor jonge kinderen die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik

Zuid-Afrika kampt met buitengewoon hoge percentages verkrachtingen van vrouwen en meisjes. Eén van de belangrijke gevolgen van het werk van GRIP, is dat er meer meisjes en vrouwen aangifte doen. Een ander belangrijk gevolg is dat het rechtssysteem huiselijk geweld en verkrachting véél serieuzer is gaan nemen!

Nieuw bestuur GRIP

In 2018 stopte Kinderfonds MAMAS de steun aan GRIP nadat er twijfels waren over de effectiviteit van de bestedingen. In 2020 heeft GRIP een nieuwe directeur en bestuur gekregen en heeft er een grote reorganisatie plaatsgevonden. De kwaliteit en effectiviteit zijn sindsdien zo sterk verbeterd dat het bestuur van Kinderfonds MAMAS heeft besloten om GRIP weer te gaan ondersteunen. Want GRIP en MAMA Tarryn maken een wereld van verschil in het leven van honderden kinderen die slachtoffer zijn van verkrachting en huiselijk geweld.