Hoofdinhoud

28-10-2019

Geweldig nieuws! We verwelkomen Robèrt van Beckhoven als dé nieuwe ambassadeur van Kinderfonds MAMAS. Robèrt en zijn partner Pirjo zijn al ruim tien jaar trouwe donateur van ons. Als kersverse ambassadeur zet de Meester Patissier en Meester Boulanger zich in om aandacht te vragen voor de waardevolle projecten van de 2.000 MAMAS in Zuid-Afrika.

“Zonder voeding is het toekomstperspectief van een kind beperkt”

Robèrt van Beckhoven

Waar Robèrt zich in zijn bakkerij in Oisterwijk dagelijks bezighoudt met voeding als basis, is dit ook essentieel voor de kwetsbare kinderen Zuid-Afrika. Voor die kinderen is de armoede zo groot, dat gezonde voeding vaak ontbreekt. Van de kinderen onder de vijf jaar heeft 27% een blijvende groeiachterstand van hersenen en lijf als gevolg van slechte voeding. Als er geen ontbijt is, werken ook de hiv-medicijnen niet. Ook kan een kind zich op school dan niet concentreren, wat zijn/haar toekomstperspectief beperkt maakt. Robèrt: “Waar ik hier het geluk heb dat ik van alle gemakken voorzien ben, moeten de ruim 2000 MAMAS die we steunen het vaak met heel weinig doen. Des te indrukwekkender wat ze daar neerzetten.”

Om alvast kennis te maken met de MAMAS belde Robèrt met MAMA Ingrid, die samen met moeders en kinderen grote moestuinen aanlegt en onderhoudt. “Zo kunnen de moeders met hulp van sterke MAMAS zelf op duurzame wijze voorzien in voedsel voor ‘hun’ kinderen én op hun beurt hun kennis weer doorgeven aan anderen in hun community,” aldus Robèrt. 

Weinig ingrediënten

Ambassadeur Robèrt van Beckhoven voor zijn broden

De MAMAS voorzien dagelijks tienduizenden kinderen van vers voedsel. Dat je met weinig ingrediënten toch iets heel smakelijks en voedzaams op tafel kunt zetten, weet Robèrt natuurlijk als geen ander; de basis van zijn Meesterlijke desembrood bestaat uit niets meer dan bloem, water en zout. De invloed van andere culturen op eetgewoonten heeft Robèrt altijd al geboeid. Zo ging hij in 2017 voor zijn documentaireserie Brood in verschillende Europese landen op zoek naar de tradities en verhalen achter brood.

Fotocredit: Raoul Hollants Photography