Hoofdinhoud

03-04-2023

Het zal de echte fans van ‘Wie is de Mol?’ niet zijn ontgaan: Zuid-Afrika was decor voor het 23e seizoen van het populaire tv-programma. Een mooie reden om de volledige opbrengst van hun ‘Molveiling’ te schenken aan de MAMAS.

Na een spannend seizoen vol meeslepende opdrachten op prachtige locaties werd tv-presentator Jurre Geluk op zaterdag 11 maart ontmaskerd. Hij was de saboteur, oftewel ‘De Mol’, van dit seizoen. Journalist Daniël Verlaan kwam als terechte winnaar uit de bus. Hij was de enige kandidaat die het bij het juiste eind had en Jurre ontmaskerde. Zwemster Ranomi Kromowidjojo was de verliezend finalist in de finale. Verder deden ook Soy Kroon, Annick Boer, Froukje de Both, Sander de Kramer, Anke de Jong, Nabil Aoulad Ayad en Sarah Janneh mee aan het 23e seizoen.

Bron: AVROTROS/Joy Hansson

Opbrengst naar Kinderfonds MAMAS

Na afloop van het seizoen vond traditiegetrouw de ‘Molveiling’ plaats. Liefhebbers van het programma konden items bemachtigen die zijn gebruikt in de afleveringen door geld te bieden. Van Molgeld tot legpuzzel. Van foto’s tot geldkoffertje. In totaal heeft de veiling 9880 euro opgebracht. ‘Wie is de Mol?’ heeft besloten dit volledige bedrag aan Kinderfonds MAMAS te schenken. Een prachtig bedrag waarvan de MAMAS in Zuid-Afrika heel veel kindjes onder hun vleugels kunnen nemen. Baie dankie, ‘Wie is de Mol?’ en fans!