
De MAMAS hebben tijdens de coronapandemie duizenden moestuinen aangelegd bij kwetsbare gezinnen thuis. Dankzij de dagelijkse verse groente uit de moestuin hebben kinderen zoals Nandi nu weer energie om te spelen en zich te concentreren in de klas. Helaas zijn door de oorlog in Oekraïne ook de voedselprijzen in Zuid-Afrika geëxplodeerd. Voor een gezin dat moet rondkomen van één euro per dag, is zelfs een bordje pap onbetaalbaar geworden, met ondervoeding tot gevolg. Gelukkig zijn er de MAMAS. Zij willen de komende tijd nog veel meer moestuinen aanleggen om gezinnen te steunen.

Daarom steunen we de MAMAS bij het aanleggen van moestuinen. Voedselpakketten geven is geen duurzame oplossing en maakt mensen afhankelijk. Door een moestuin aan te leggen, kan een gezin duurzaam in zijn eigen voedselvoorziening voorzien. Het overschot kunnen de gezinnen verkopen, waardoor ze extra inkomen hebben. Ook vergroot dit hun eigenwaarde. Een prachtige manier om gezinnen te steunen.
Duurzame oplossing
Joep Verboeket, directeur Kinderfonds MAMAS: “Tijdens de coronacrisis bleek hoe essentieel de lokale moestuinen van de MAMAS zijn. De impact van de moestuin gaat verder dan dagelijkse gezonde voeding. De MAMAS merken dat de moestuinen ook bijdragen aan onderlinge verbondenheid. Het herstelt daarmee het gevoel van onafhankelijkheid en waardigheid. De MAMAS zetten zich in om nog vele duizenden m² moestuin aan te leggen, zodat kwetsbare gezinnen dagelijks eten hebben.”