Hoofdinhoud

10-10-2021

Drs. Inès von Rosenstiel, de oprichtster van Medical Checks for Children, is vorige week benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze ontving deze bijzondere koninklijke onderscheiding vanwege haar jarenlange inzet voor een volledige benadering in de zorg en voor haar bijdrage aan de verbetering van de gezondheid van kinderen in ontwikkelingslanden.  

Inès von Rosenstiel (links) is voormalig IC-arts, waaronder hoofd van de Kinder IC in het AMC Amsterdam. Inmiddels werkt ze als kinderarts en consulent bij de IM-polikliniek Oncologie van het Rijnstate Ziekenhuis in Arhnem. Ook is ze de oprichtster van de stichting Medical Checks for Childeren (MCC). Met deze stichting gaat ze met een team vrijwilligers de hele wereld over op missie, om kinderen in landen als Zuid-Afrika of Bangladesh die geen toegang hebben tot reguliere zorg medisch te checken.

Gratis screening

MCC werkt al sinds 2014 met Kinderfonds MAMAS en heeft al verschillende MAMA-organisaties bezocht waaronder Letcee. Daarmee maakte MCC een groot verschil voor vele honderden kinderen uit de afgelegen gebieden rond Greytown in Kwazulu Nata, aldus MAMA Mary James. “Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is niet lopend te bereiken en ander vervoer hebben de mensen hier niet. De kinderen zien alleen een dokter in dringende gevallen. De mogelijkheid om eens helemaal gescreend te worden, gratis en op loopafstand, is uniek. MCC maakt dit mogelijk.”

Van harte gefeliciteerd met deze prachtige onderscheiding Inès! Lees ook het unieke verslag over het bezoek aan Letcee.