100 MAMAS komen samen

100 mamas samen

Wat krijg je als je 100 krachtige MAMAS drie dagen lang bij elkaar brengt? Heel veel kennisuitwisseling, inspiratie en: veel zang en dans!

Het was een uniek moment in Johannesburg. Alle leidende MAMAS van 56 projecten kwamen samen tijdens de SHARE-conferentie die Kinderfonds MAMAS om het jaar organiseert. De MAMAS weten elkaar altijd te vinden, maar vanwege de grote afstanden is het meestal niet mogelijk elkaar te zien. Daarom is SHARE zo bijzonder.

Van elkaar leren

Sommige MAMAS zijn net gestart. Anderen hebben al veel ervaring. Er zijn MAMAS met medische of pedagogische opleidingen. En PAPAS die alles weten van jeugdgangs. Tijdens SHARE wisselen de MAMAS en PAPAS hun ervaringen uit. Hoe herken je ondervoeding? Hoe stel je de juiste diagnose als een kind ziek is? Hoe pak je voorlichting over het Foetaal Alcohol Syndroom goed aan? Tijdens verschillende workshops en kennissessies die de MAMAS elkaar gaven, leerden ze van en met elkaar.

Energie en inspiratie

De MAMAS hebben het op dit moment niet makkelijk. Ook in Zuid-Afrika zijn de prijzen enorm gestegen. Dit vraagt veel veerkracht en creativiteit. Daarom was het zo fijn dat de MAMAS tijdens SHARE ook even plezier konden maken met elkaar. In iedere vrije minuut werd er volop muziek gemaakt, gelachen en gedanst. Aan het eind van de driedaagse bijeenkomst gingen ze vol goede moed, met hernieuwde energie en vol inspiratie weer naar huis. Klaar om de meest kwetsbare kinderen weer iedere dag heel veel zorg en liefde te geven.

We zeggen altijd: Gelukkig zijn er de MAMAS. In dit geval kunnen we ook zeggen: gelukkig zijn de MAMAS er voor elkaar!