Hoofdinhoud

31-07-2014

Opluchting en dankbaarheid heersen bij project Norsa in Wellington, Zuid-Afrika. Op dinsdag 29 juli werd het Baby Home geopend! De noodactie van Kinderfonds MAMAS is geslaagd, dankzij 87 prachtige donaties vanuit Nederland. De eerste vier baby’s ontvangen er nu al 24 uur per dag liefdevolle zorg. MAMA Beaty schrijft:

We zijn diep geraakt door zoveel Nederlandse mensen die zich het lot van onze baby’s hebben aangetrokken. De tranen springen me in de ogen als ik hen hier zo zie liggen, in hun eigen warme bedjes, met schone kleertjes en alles om hen heen dat ze maar nodig hebben. Als je de ruimte binnenkomt, voel je de rust en liefde. Het is een zegen om voor hen te morgen zorgen.

Daar zijn ze dan, onze vier kleintjes Cele, Noel, Faith en Owen. We zijn dol op ze!
We stellen ze graag aan jullie voor:

Baby Faith, ons enige meisje op dit moment. Ze werd geboren op 21 juli na 34 weken zwangerschap en woog 1,460 kilo bij haar geboorte. Faiths moeder kan niet voor haar zorgen. Ze is ernstig ziek (als gevolg van aids), leeft in extreme armoede én is misbruikt door de biologische vader.

Faith is kwetsbaar, maar het gaat nu goed! We moesten ons haasten om kleertjes te vinden in de allerkleinste maat, want het meisje is piepklein. We zien ernaar uit om haar te zien groeien! Met zes weken ontvangen we de uitslag over haar hiv-status, maar we hebben goede hoop dat ze tijdens de geboorte niet besmet is geraakt. Wat heerlijk dat we haar een thuis kunnen bieden waar ze gekoesterd wordt!

Baby Noel werd geboren op 13 juli. Noel woog 3,370 kilo bij zijn geboorte en was de eerste baby die het Baby Home binnenkwam dinsdag. Waar hij precies vandaan komt, weten we niet. Mijn collega MAMA Zelda was ontroerd toen ze de ontslagpapieren van het ziekenhuis zag: als zijn eerste verzorger, deelt ze haar geboortedag met hem. Heel speciaal.

Baby Cele is geboren op 27 juni. Hij woog 2,160 kilo bij zijn geboorte. Wat een prachtig mannetje is het, rustig en tevreden ondanks de onrustige weken die hij al achter de rug heeft. Cele’s moeder werkt als prostituee op straat en raakte zwanger van een klant. Ze is totaal niet in de positie om voor een kind te zorgen, als de pooier het al zou toestaan. Gelukkig kunnen we dit knulletje een beter leven beloven!

Baby Owen is de oudste van de vier. Hij werd geboren op 13 april 2014 en woog 2,455 kilo bij zijn geboorte. De eerste maanden van zijn leven woonde hij bij één van onze kangoeroe-families die eigenlijk al overvol zat. Gelukkig kunnen we hem nu alle tijd en aandacht geven die hij nodig heeft! Zijn nieuwe thuis lijkt Owen prima te bevallen, hij is gelijk al goedlachs.

Namens deze vier hummels die nu weer toekomst hebben, dank aan iedereen die meegeholpen heeft om het Baby Home te realiseren! 

MAMA Beaty