Hoofdinhoud

05-11-2021

Maandag is het zover: dan start de SHARE-conferentie 2021! Van 8 t/m 11 november zullen de leidende MAMAS en hun Programma Managers van álle projecten die Kinderfonds MAMAS steunt, elkaar online ontmoeten om van elkaar te leren. Want door het delen van kennis en het bundelen van alle krachten kunnen de MAMAS zoveel meer bereiken.

MAMAS Alliance

De MAMAS strijden dag in dag uit voor de toekomst van de meest kwetsbare kinderen in hun directe omgeving. Ze werken verspreid over heel Zuid-Afrika in hun eigen (zelf-geïnitieerde en dus heel verschillende) projecten. Maar tegelijk weten al die afzonderlijke projecten elkaar te vinden in hun gezamenlijke doel, kinderen uit de gevangenis van armoede halen. De projecten bundelen hun krachten meer en meer, en vormen sinds een paar jaar samen een hecht netwerk van zorg onder de noemer MAMAS Alliance. Kinderfonds MAMAS staat volledig achter deze MAMAS Alliance en faciliteert die waar mogelijk. De MAMAS hebben elkaar namelijk keihard nodig om samen meer te bereiken, samen de overheid beter aan te spreken, nieuwe oplossingen en ideeën uit te wisselen, samen steun van bedrijven te vragen.

Feest van herkenning

De SHARE conferentie vormt een stevige basis voor de MAMAS Alliance. Daar kunnen de MAMAS elkaar inspireren, van elkaar leren, oplossingen delen, genieten van elkaars vriendschap, ideeën en energie opdoen. Al vier keer eerder vond er een SHARE conferentie plaats, in 2018, 2016, 2012 en 2014. Het was telkens een feest van herkenning en MAMAPOWER! De SHARE conferentie stond oorspronkelijk gepland voor 2020 maar kon door de coronapandemie natuurlijk niet doorgaan. Omdat de veiligheid van de MAMAS voorop staat, is gekozen om de SHARE conferentie dit jaar digitaal te laten plaatsvinden.

Uit de gevangenis van armoede

Het thema is dit jaar ‘Breaking the cylce of poverty’. Want de zorg voor kwetsbare kinderen gaat nooit alleen over een boterham vandaag, maar altijd over een totaalpakket aan zorg dat een kind nodig heeft, net zolang tot het op eigen benen verder kan. Het vierdaagse programma zit boordevol presentaties en workshops, voor en door de MAMAS zelf.