Hoofdinhoud

06-10-2021

Door de coronacrisis is de toch al haperende economie in Zuid-Afrika ingestort. Een gevolg daarvan is dat de prijzen van levensmiddelen zijn gestegen. De pakken rijst of zakken maïsmeel zijn duurder geworden. Daardoor zien de MAMAS een steeds groter deel van hun budget opgaan aan voedsel. Want het aantal kinderen dat ze dagelijks van een gezonde maaltijd voorzien is gelijk gebleven.

Bijna alle projecten van de MAMAS hebben peuterklasjes, en enkele MAMAS vangen ook pasgeboren baby’s op. Dan heb je ook luiers en andere verzorgingsproducten nodig. En ook die artikelen zijn nu een stuk duurder in de winkel. De afgelopen tien jaar konden de MAMAS met 5 euro per maand één kind helpen. Kinderfonds MAMAS heeft helaas moeten concluderen dat de MAMAS nu 6 euro per maand nodig zullen hebben om één kind te steunen.

Helden tijdens de coronacrisis

Ook de coronacrisis heeft laten zien hoe onmisbaar de MAMAS zijn voor de meest kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika. De MAMAS hebben duizenden gezinnen in leven gehouden door het uitdelen van voedselpakketten. Later hebben de MAMAS duizenden moestuinen aangelegd bij de mensen thuis. Maar ook het gewone werk van de MAMAS is doorgegaan, en ze hebben nog genoeg in te halen. Duizenden kinderen konden tijdens de strenge lockdown, en aangepaste lesschema’s, amper naar school. Terwijl onderwijs, leren lezen, schrijven en lezen de enige manier is om aan de cirkel van armoede te ontsnappen.

De MAMAS blijven zich inzetten voor deze kinderen met extra schoolmateriaal, gezonde voeding en veel liefdevolle aandacht.