Fijn dat u overweegt om de MAMAS van Zuid-Afrika te steunen met een periodieke gift. Als u ons steunt voor een periode van minimaal 5 jaar, kunt u een deel van het geld dat u geeft terugkrijgen van de Belastingdienst. Zo kunt u meer kinderen helpen voor hetzelfde bedrag. Lees hoe het werkt, bereken uw voordeel of regel het gelijk.

Met een schenkingsovereenkomst kunt u uw hele donatie aan Kinderfonds MAMAS aftrekken van de inkomstenbelasting. De belastingdienst betaalt dan maximaal mee aan uw gift. Een voordelige manier van schenken dus! Het enige dat ervoor nodig is, is dat u ons steunt voor een periode van minimaal 5 jaar. 

Meer voor minder

Het voordeel van belastingvrij schenken kan zich op twee manieren ‘uitbetalen’:

 1. U geeft hetzelfde voor minder geld: U schenkt het bedrag dat u nu al doneert of wilt doneren en krijgt hier na uw aangifte inkomstenbelasting een deel van terug. 
 2. U geeft meer voor hetzelfde geld: u schenkt uw belastingvoordeel mee. Onder de streep bent u hetzelfde bedrag kwijt, maar Kinderfonds MAMAS ontvangt meer geld en kan dus meer kinderen helpen. 

Eenvoudig geregeld

Een schenkingsovereenkomst is gemakkelijk te regelen. 

 1. Bepaal het bedrag dat u per jaar aan Kinderfonds MAMAS wilt doneren.
 2. Bereken hieronder uw belastingvoordeel. 
 3. Vul de schenkingsovereenkomst in en stuur het naar ons op.

Hoe werkt het?

 1. U zegt Kinderfonds MAMAS jaarlijks een gift toe, voor een periode van 5 jaar of langer. Dit heet ook wel een ‘periodieke gift’. 
 2. U bepaalt zelf de hoogte van het bedrag (minimaal €60,- per jaar) en of u dit per jaar in één keer wilt betalen of in termijnen van een maand of kwartaal.
 3. De toezegging wordt vastgelegd in een schenkingsovereenkomst
 4. Het giftbedrag geeft u op als aftrekpost wanneer u aangifte doet van uw inkomstenbelasting. 
 5. Zo betaalt de Belastingdienst mee aan uw gift. Dit kan oplopen tot maximaal 37 procent van uw schenking.

Jarenlange impact

Omdat u steun toezegt voor minimaal 5 jaar, geeft uw donatie zekerheid voor de projecten van Kinderfonds MAMAS! Met uw toezegging voor jarenlange steun kunnen de MAMAS plannen maken voor de toekomst. Want een kind redden uit de armoede is nooit een kwestie van een dag, week of maand. Dat gaat over jaren. 

“Dat de Nederlandse fiscus donateurs beloont die aan Kinderfonds MAMAS geven via een schenkingsovereenkomst, vind ik een goede zaak. Samen kunnen we de wereld mooier maken! Doet u ook mee?”

Professor dr. Erik Scherder

Ja, ik wil belastingvrij schenken!

Fantastisch! Een paar stappen en het is geregeld:

 1. Download ons formulier voor een schenkingsovereenkomst en vul uw gegevens in. U kunt het formulier eerst printen, maar digitaal invullen kan ook. Stuur het ingevulde formulier op naar info@kinderfondsmamas.nl of per post naar:
  Kinderfonds MAMAS
  Postbus 156

  1250 AD Laren
 2. Kinderfonds MAMAS vult de schenkingsovereenkomst aan, ondertekent het en stuurt één versie naar u terug. Deze heeft u nodig voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. 

Vragen?

Heeft u vragen over belastingvrij schenken? Kijk dan hiernaast bij de veelgestelde vragen of bel tijdens kantooruren naar 035-539 59 80 en vraag naar Brigitte Smits. Ze staat u graag te woord! Mailen kan ook: info@kinderfondsmamas.nl

Meer kinderen helpen voor hetzelfde bedrag?

Leg uw donatie vast in een schenkingsovereenkomst en geniet van belastingvoordeel.